Pellavarouhe -falafelpihvit
1 rkl öljyä
1 sipulia (tai 50g)
1 pkt kikherneitä n. 3dl
1 dl Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa + puolukka
1,5 tl juustokuminaa
1 rkl maissijauhoa
≈ 1,5 tl suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta korianteria (tai muuta yrttiä)
Pinnalle: Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa + puolukka.
- Hienonna sipulit ja freesaa niitä hetki öljyssä.
- Valuta herneistä liemi erilliseen astiaan ja säilytä liemi.
- Laita sipulit, herneet ja Valo24h pellava + puolukka astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Jos sauvasekoitin ei jaksa myllyttää, lisää hieman lientä.
- Lisää maissijauho ja mausteet.
- Anna tekeytyä hetken ja taputtele sen jälkeen pihveiksi puolukka pellavarouheessa ja paista pannulla valmiiksi.
Perunaproteiini-falafelpihvit
1 rkl öljyä
1 sipulia
300g kikherneitä
n. 0,5 dl lientä
1,5 tl psylliumjauhetta
10 g perunaproteiinia
2 rkl maissijauhoa
1,5 tl juustokuminaa
kourallinen tuoretta korianteria (tai muuta yrttiä)
≈ 1,5 tl suolaa,
mustapippuria
Pinnalle: Maissijauho -polentaseosta
Huom! Perunaproteiini on tässä proteiinilisänä. Sitä ei vielä saa kaupoista, ja reseptin voi toteuttaa ilman sitä.
- Hienonna sipulit ja freesaa niitä hetki öljyssä.
- Valuta herneistä liemi erilliseen astiaan.
- Laita sen jälkeen sipulit, herneet, tilkka lientä, perunaproteiini ja psylliumjauhe astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Lisää hieman lientä tarvittaessa. Taikinan tulee olla melko tukevaa.
- Lisää maissijauho ja mausteet. Anna tekeytyä.
- Laita laakealle lautaselle maissijauhoja ja polentaa, sekoita.
- Kun taikinamassa tuntuu sopivan kiinteältä, taputtele siitä pihvejä maissijauho-polentaseoksessa ja paista pannulla sopivallalla lämmöllä valmiiksi.
- Anna jäähtyä hieman ennen maistamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti