4 mahdollisimman muhkeaa porkkanaa
1pkt karkeaa merisuolaa
2tl Poppamies Jalosavua
1tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
1. Pese ja kuivaa porkkanat, älä kuori. Peitä uunivuuan pohja
suolalla. Laita porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla.
2. Kypsennä uunissa 190c n.1,5 tuntia
3. Ota porkkanat pois suolasta, putsaa irtoava suola ja anna
jäähtyä.
4. Kuori porkkanat varovasti veitsellä ja suikaloi ne sitten
esim. juustohöylällä. Suolaisin pintakerros kannattaa jättää käyttämättä.
4. Sekoita porkkala -marinadi ja kaada suikaleiden joukkoon,
kääntele varovasti sekaisin.
5. Anna porkkalan marinoitua suljetussa astiassa 1-2vrk
Lähde: Videoblogi P.S. Olen vegaani:
https://www.youtube.com/watch?v=LqLvA-uauto
ja alkuperäinen resepti englanniksi:
http://olivesfordinner.com/2015/03/carrot-lox.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti