Porkkala

Eli vegaaninen "kylmäsavulohi"
 

4 mahdollisimman muhkeaa porkkanaa
1pkt karkeaa merisuolaa

2tl Poppamies Jalosavua
1tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä

1. Pese ja kuivaa porkkanat, älä kuori. Peitä uunivuuan pohja suolalla. Laita porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla.
2. Kypsennä uunissa 190c n.1,5 tuntia
3. Ota porkkanat pois suolasta, putsaa irtoava suola ja anna jäähtyä.
4. Kuori porkkanat varovasti veitsellä ja suikaloi ne sitten esim. juustohöylällä. Suolaisin pintakerros kannattaa jättää käyttämättä.
4. Sekoita porkkala -marinadi ja kaada suikaleiden joukkoon, kääntele varovasti sekaisin.
5. Anna porkkalan marinoitua suljetussa astiassa 1-2vrk


Lähde: Videoblogi P.S. Olen vegaani: https://www.youtube.com/watch?v=LqLvA-uauto
 ja alkuperäinen resepti englanniksi: http://olivesfordinner.com/2015/03/carrot-lox.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti