Vihreä kimchi
- 1 kg kiinankaalia
- 1 juuripersilja (korvasi ohjeen daikonin)
- 3 rkl suolaa
- 1 kypsä päärynä, ilman kotaa
- ½ sipuli
- 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 vihreää chiliä
- ½ tl thaimaalaista kalakastiketta
- 4 kevätsipulia (sekä valkoiset että vihreät osat hienona silppuna)
- ½ nippua lipstikkaa (korianteri käy ehkä paremmin)
- 2 l:n lasipurkki säilöntään
- Pane isoon kulhoon kiinankaali ja juuripersilja (jälkimmäinen vihannesmandoliinilla siivutettuna). Sirottele päälle suolaa ja jätä huoneenlämpöön 1-3 tunniksi.
- Soseuta sileäksi tahnaksi päärynä, sipuli, inkivääri, valkosipuli, chili ja kalakastike.
- Huuhtele suola pois kiinankaalista ja juuripersiljasta ja rutistele ne mahdollisimman kuiviksi.
- Levitä tahnaa, kevätsipulisilppua ja lipstikkaa kauttaaltaan kiinankaalin ja juuripersiljan päälle.
- Pane maustettu kiinankaali ja juuripersilja steriloituun purkkiin ja paina, jotta kaikki ilmakuplat nousevat pois. Levitä mahdollisesti jäänyt tahna pinnalle.
- Sulje kansi huolella, mutta avaa sitä sitten kahdeksasosakierroksen verran. Jätä fermentoitumaan huoneenlämpöön suoralta auringonvalolta suojattuna 1-2 viikoksi.
- Kun säilyke on mielestäsi hapattunut riittävästi, pane se jääkaappiin ja leikkaa tarjoilua varten. Kimchi säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti