Mitä tyrnin ominaisuuksia korostaisit, ja mitä siihen lisäisit? Entä miten kesyttäisit tyrnin ominaisuuksia? Verstaassa tutustutaan ensin makujen vuorovaikutuksen keinoihin ja sitten aletaan töihin. Pienryhmissä kehitetään ensin tyrnille uusi makuyhdistelmä, joka sitten taivutetaan neljäksi erilaiseksi testituotteeksi. Testituotteet – geeli, vaahto, mehu ja emulsio – auttavat kohti lopullisten tuotteiden kehitystä, jonka yleensä tapahtuu sitten omissa keittiöissä.
- Tyrnin flavori: kitkerä, kirpeä, hapan, karvas, astringoiva (suuta kuivattava), hedelmäinen trooppisten hedelmien ja vahvanmakuisten marjojen aromi, makea,
- Astringoivuus: termillä astringoivuus tarkoitetaan suuta kuivattavaa, vetävää ja kutistavaa vaikutusta
Raaka-aineana on tyrnitäysmehu sekä makuaineina erilaisia tuoreita tai kuivia aineksia. Kehittäkää tyrnille mieleisenne makuyhdistelmä. Tehkää tästä kehittämästänne makuayhdistelmästä neljä eri rakennetta: Mehu, geeli, vaahto ja emulsio. Ohjeet eri rakenteiden tekemiseen saatte paikan päällä, ja ryhmän jäsenillä on varmasti tekemistä eri rakenteiden valmistamisessa. Makuyhdistelmiä varten on tarjolla joitakin kuivia ja tuoreita mausteita ja aineksia. Oman salaisen raaka-aineensakin saa tuoda mukana!
Tilannekuvaa viime viikon makuverstaasta Seinäjoella, jossa työstettiin puolukkaa. |
Makuverstas 09.2.2016 ohjelma kello 18:00 alkaen:
- Tutustuminen perusmakuihin (suolainen, makea, hapan, karvas, umami)
- Maun muokkaamisen periaatteita (Anu Hopia)
- Makuyhdistelmän valmistaminen ja näiden muokkaaminen eri rakenteiksi
- Maistelu ja arviointi, yhteenveto
- Paikka: Järviseudun ammatti-instituutti, Erkkiläntie 2, 62600 Lappajärvi
Ilmoittaudu mukaan! Voit ilmoittautua joko suoraan Facebookin tapahtumasivulla, tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen laila.matikainen(at)seamk.fi.
Nähdään Lappajärvellä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti