keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ensimmäinen Ruokaverstas on Makuverstas!


Vihdoinkin! Ensi viikon tiistai-iltana, kello 18.00 kokoonnumme Itikanmäelle ensimmäiseen Ruokaverstaaseen. Kevään aikana on luvassa 3 verstasta Seinäjoella ja lisäksi jokaiselle verstaalle duplikaatti jossain päin maakuntaa, ensimmäinen niistä toteutuu helmikuun alussa Lappajärvellä.

Kaiken takana on maku

Niinpä meidänkin ruokaverstas-aloitustrion kantavana teemana on Maku.

Lyhyt teoriaosuus johdattaa meidät kuhunkin aiheeseen tarkemmin, ensimmäisellä kerralla opimme mm. tunnistamaan perusmaut. Pilottiverstaiden palautteen perusteella olemme panostaneet entisestäänkin tekemiseen ja kokeilemiseen, joten luvassa on aivan mainio ilta, josta jokaiselle jää varmasti kotiinviemiseksi jotakin; uusia tekniikoita, mielettömiä makuyhdistelmiä, uusien kokeiluiden siemeniä. Kaikkea voit soveltaa myös kotikokkaukseen.

Sinä juuri!

Haluamme mukaan juuri sinut. Olet kiinnostunut ruuasta ja ruuanlaitosta ja loputtoman utelias kaikkea uutta kohtaan. Ethän missaa mahdollisuutta, kun kotiseudullasi kerrankin järjestetään jotakin uutta ja erilaista. Otamme mielellään ilmoittautumisia vastaan, jotta osaamme varautua raaka-ainein ja välinein. Tehdään juttuja pienryhmissä, mukana on myös elintarvike-alan yrittäjiä, tutkijoita, keittiön ammattilaisia ja opiskelijoita. Ruokaverstaat ovat osallistujille maksuttomia.

Mitä sitten tehdään?

Meillä on aivan mielettömän hieno suunnitelma, jossa pääosaa esittää puolukka. Lähdemme etsimään sille sopivia makupareja ja miettimään kuinka korostaa haluamiamme piirteitä sen maussa ja pehmentää toisia. Varaamme perusmausteita, yrttejä, sitruksia ym, mutta jos saat jo kotona kunigasmaisen ideanpoikasen, mikään ei estä tuomasta mukanasi myös omaa salaista osatekijää reseptiikkaan.

Makuun vaikuttaa maku-aineiden lisäksi myös rakenne. Siksi valmistammakin makuyhdistelmistämme 4 eri rakenteista maistiaista. Perinteinen mehu saa rinnalleen geelin, joka valmistetaan ihan kemistin ottein pakastekylmän öljyn avulla. Muistatko nuo melonikaviaarit ruokaverstas-brunssilta? Lopputulos on samannäköinen, vaikka eri koostumuksinen ja eri tekniikalla toteutettu. Opetellaan myös sifonilla vaahdottaminen ja emulsion tekeminen (esim. vinaigrette ja majoneesi). 

Nähdään siis ensi tiistaina 26.01.16 puolukan maun merkeissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti