Vuoden 2016 ensimmäisen ruokaverstaan aiheena 26.1. on maku.
Puolukka, tuo perinteinen rakas marjamme, jakaa
mielipiteitä. Sen vannoutuneet ystävät syövät sitä usein puhtaana kevyesti sokerilla
maustettuna survoksena, ja punainen lusikallinen puolukkaa kuuluu kiinteästi
monen suomalaisen lautaselle. Toiset taas pitävät puolukkaa liian happamana ja
kitkeränä, eivätkä käytä sitä ollenkaan. Puolukka saatetaan jopa kokea liian
arkisena ja arvottomana marjana. Puolukasta tykätään - ja sitä vihataan.
Vaikuttaako pyhäinhäväistykseltä: Luin hiljattain erilaisista
puolukkakokeiluista, kuinka kaneli tai vanilja pyöristää puolukan happamuutta,
ja pippuroitu neilikalla ja kanelilla maustettu puolukkahillo säväytti uudenlaisena
ruokahillona. Viikuna-puolukkamarmeladi puolestaan olisi oiva kaveri juuston
kanssa. Ja miltä vaikuttaisi puolukkainen hapanimeläkastike? Puolukka on
makujen runsaudensarvi, jossa on metsäisyyttä, marjamaisuutta, happamuutta,
pistävyyttä, makeutta ja kitkeryyttä, mutta mitä makuvivahteita puolukasta
saadaan esiin, jos siihen lisätään jotain muuta makua? Mitä makua haluaisit
puolukassa korostaa, mitä häivyttää? Miten voisimme nähdä puolukan uudella
tavalla?
Ensimmäinen Ruokaverstas järjestetään Seinäjoella 26.1. Tule
itse kokeilemaan, mihin puolukka taipuu, ja mitä makuja se antaa. Verstaassa
tutustutaan myös perusmakuihin: Maista itse, tunnistatko makean, suolaisen,
happaman, karvaan ja umamin makuominaisuudet.
Aika: 26.01.2016 kello 18 – 20:00
Paikka: SeAMK, Foodwest talo 1. kerros, Seinäjoki, Vaasantie
1 C,
Ilmoittaudu: laila.matikainen(at)seamk.fi
Laila Matikainen, Ruokaverstas -hankkeen projektipäällikkö, SeAMK Elintarvike ja Maatalous
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti