torstai 7. huhtikuuta 2016

Huikeita makuyhdistelmiä!

Seinäjoella työskenneltiin jälleen makujen parissa ja tehtiin epaksia/tapaksia. Tällä kertaa harjoiteltiin makujen yhdistämistä. Apuna ryhmillä oli sekä kirjallisuudesta haetut makuparilistat, Hopian Anun vinkit ja tuutorimme Jani Unkeri, Nanna Rintala ja José Manuel de Torres Artillo. Kuvassa on järjestyksessä ylhäältä alkaen:

  1. Savuahvenepas: Kotitilan savuahventa, lautasena mansikka, inkivääri pikkelöitynä, fenkolia.
  2. Savukinkkuepas, kylmäsavustettu kotimainen kinkku, cantaloupe melonia, päärynää, pilkottua basilikaa, hunajavinaigrette vaaleasta balsamicosta + oliiviöljy, rucola, tumma suklaa, Juustoportin vuohenjuusto.
  3. Perunaepas: Voissa paistettuja perunoita. Salsa: Mangoa, Leipäjuustoa, chiliä, lime, öljyä. Päälle: 150 C friteerattuja salottisipuleita, koristeena rucolaa.
  4. Josén savuahvenkukko: Kiinalaiseen tyyliin höyrytetty leipä, sisällä savukalaa ja pekonia. 



Palaamme näihin vielä seuraavassa blogipostauksessa. Seuraava Ruokaverstas on Kauhajoella, tulkaa mukaan. Lisätietoa täältä.

Mukaan voi ilmoittautua joko sähköpostilla (laila.matikainen(at')seamk.fi) tai facebookissa.

Terveisin

Laila Matikainen, SeAMK.

2 kommenttia: