perjantai 11. joulukuuta 2015

Vasara ja nauloja

 …koko rahalla. Siinä vasta korvamato! Gösta Sundqvistin kappale rakentamisen ihanasta hulluudesta jää soimaan päähän tämän tästä, vaikka sitä enää harvakseltaan radiosta kuuleekin, eikä taida enää kappaletta käyttävä mainoskaan pyöriä telkkarissa.

Tänä syksynä olen saanut inspiroitua uudesta, hienosta Ruokaverstas-projektista. Vuodenvaihteen jälkeen käyntiin potkaistavissa työpajoissa saa onneksi jättää vasaran ja työrukkaset naulaan, sillä verstaan työkalupakkiin taitaa kuulua ennemmin kauhat ja kapustat.

Hohoi, ruokaharrastaja!

Ja tässä kohtaa nappaan seurakseni myös sinut. Sinä olet ehkä ruokaharrastelija tai peräti – hifistelijä, ruuanlaitosta syvemminkin kiinnostunut perheesi kokki-kolmonen.  Saatat pitää ruokablogia, kenties ruoka kiinnostaa työsi takia tai olet kiinnostunut ylipäätään vain ajankohtaisista ilmiöistä. Mitään tarkkoja kritereejä ei osallistujille ole.

Keväällä toteuttavissa ruokaverstas tapaamisissa pureudutaan ennalta valittujen teemojen mukaisesti aina johonkin ruokaan liittyvään kiinnostavaan ilmiöön tai ongelmaan. Työpajoissa kohtaavat elintarvikealan yritysten edustajat, tutkijat, opiskelijat ja ruokaharrastajat. Teemme pieniä kokeiluja, kokeita ja vertailuja; opimme uutta ruuan kemiasta.  Viime kevään pilottihankkeessa toteutettiin kolme erilaista ruokaverstasta; maisteltiin eri sakeutusaineiden vaikutusta makuun kastikkeissa, perehdyttiin gluteenittoman hapanleivän valmistukseen ja tärkkelyksen kemiaan.

Ruokaverstaiden suomalainen esikuva on Anu Hopian luotsaamat Molegyyligastronomia- klubin tapaamiset pääkaupunkiseudulla.  Ruokabloggaajana ja ruuasta monipuolisesti kiinnostuneena eteläpohjalaisena otan suurella innostuksella vastaan mahdollisuuden osallistua toimintaan Seinäjoella, usein kun tuntuu, että kaikki kiinnostava tapahtuu siellä isolla kirkolla.  Mutta taitaa se olla totta: Se, että me totisesti olemme myös innovatiivinen ruokamaakunta.

Pysykää kuulolla; seuratkaa viikottaista blogiamme täällä Ilkassa, Ruokaverstas löytyy myös facebookista, instagrammista ja twitteristä. Nähdään Ruokaverstaan tapaamisissa!

Nanna Rintala

Ruokabloggaaja, kääntäjä, sisällöntuottaja, ruoka-alan monipuolinen harrastaja ja välillä vähän ammattilainenkin. Ruokaverstas-projekti, tutkimusassistentti, Turun yliopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti